Stripconcert: Pieter Fannes, Yann Bagot en Fulco Ottervanger

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
Kan je improvisatie in muziek vertalen naar improvisatie op papier? Twee striptekenaars en een jazzmuzikant doen de oefening.

De legendarische jazzpianist Thelonious Monk liet ooit optekenen: "Talking about music is like dancing about architecture." Maar misschien lukt het wel met een tekening? In 'The Sleep of Reason' doen illustratoren Pieter Fannes en Yann Bagot een poging om de magie van een optreden te vatten in een tekening.

Als kind wou Pieter Fannes al striptekenaar worden. Tijdens zijn tienerjaren raakte hij in de ban van muziek. Als muziekliefhebber bestaat een groot deel van zijn output uit live schetsen van muzikanten. Samen met de Parijse kunstenaar Yann Bagot bracht hij het boek 'Live. Jazzconcerten op papier' uit (Bries, 2018). Het is een selectie van de tekeningen die ze de voorbije jaren maakten tijdens jazzconcerten in België en Frankrijk, vergezeld door teksten van jazzkenners. Pieter Fannes woont en werkt in Schaarbeek.

Fulco Ottervanger is een Nederlands-Belgische multi-instrumentalist, componist en improvisator. Zijn voornaamste projecten zijn jazztrio De Beren Gieren, krautrockband Stadt en het experimentele duo BeraadGeslagen met drummer Lander Gyselinck.

Op 14 januari stelden Fannes, Bagot en Ottervanger samen het boek 'Live. Jazzconcerten op papier' tijdens een prachtig tekenconcert in Flagey. Speciaal voor Stripclub Muntpunt Extravaganza doen ze het nog eens over.

Datum
10 maart 2018 van 21:00 naar 22:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: