U bent hier

Just for the Record: Schrijf mee

Online kennisplatforms schrijven geschiedenis. Maar wat als amper vrouwen meeschrijven? Luister naar interessante gastsprekers of schrijf je in voor een collectieve Wikipedia-schrijfsessie met oog voor gender en neutraliteit. i.s.m. Just for the Record

Gebruik jij soms Wikipedia? Heb je al eens een artikel bewerkt? Tot voor kort werden encyclopedieën altijd geschreven door (oude, blanke) mannen. Nieuwe online kennisplatforms maken het mogelijk om zelf aan geschiedschrijving te doen. Maar wat als amper vrouwen meeschrijven? Slechts 10 % van alle Wikipedia-auteurs zijn vrouwen. Daardoor blijven veel onderwerpen in de meest gelezen encyclopedie ter wereld onderbelicht. 

Just for the Record zet zich in voor een meer inclusieve en neutrale kennisproductie. Na de succesvolle edit-a-thon op Vrouwendag nodigen we vrouwen én mannen uit voor twee Wikipedia-workshops met oog voor gender en diversiteit. Om je te helpen bij het bewerken zoekt Muntpunt in zijn collectie de interesantste boeken over vrouwen, geschiedenis en technologie uit.

Schrijf je nu in voor een collectieve schrijfsessie of woon een van de boeiende lezingen en presentaties bij. 

Programma

13:00 - 14:00    introductie door Just for the Record
14:00 - 14:30    lezing door Cristina Cochior: Just a Data Point (met Zora de robot)
14:30 - 18:00    Wikipedia-schrijfsessie 

Een hapje en een drankje stillen de knorrende magen tijdens de edit-a-thon.

18 jun, 2016 13:00   tot   16:00