U bent hier

Boekenrondleiding | Dekoloniseren is een werkwoord met Hélène Christelle Munganyende

Hélène Christelle Munganyende neemt je mee door de nieuwe collectie 'Dekoloniseren is een werkwoord'.

Hélène Christelle Munganyende neemt je mee op sleeptouw door de Collectie in de kijker 'Dekoloniseren is een werkwoord'. Vijf bijzondere boeken dienen als rode draad.

Munganyende Hélène Christelle is politicoloog en schrijver. Ze telt 25 bewogen levensjaren tussen Kigali, Eindhoven en Brussel en publiceert over politiek en popcultuur onder millenials met een niet-westerse migratieachtergrond. Haar werk verscheen onder meer in Vogue Nederland, De Correspondent en de Volkskrant. Met haar proza werd ze in 2017 geselecteerd voor de schrijfresidentie van huis De Buren in Parijs. In datzelfde najaar verscheen ze in ZWART: een bloemlezing met aanstormend Afrikaans literair talent uit de lage landen. Munganyende is momenteel gevestigd in Brussel en werkt aan haar debuut non-fictie. Haar schrijven richt zich tot de zoektocht naar thuis, een geografie van toebehoren. 

Tijdens deze boekenrondleiding vertelt Hélène Christelle over 5 werken uit de collectie die ze onmisbaar en belangrijk vindt in de bibliotheek van vandaag en waarom deze stemmen toegevoegd moeten worden aan de literaire canon.

i.h.k.v. ‘Dekoloniseren is een werkwoord'. Ontdek hier de volledige collectie en het activiteitenaanbod >>

20 feb, 2019 13:00   tot   14:00
Muntpunt
Munt 6
1000, Brussel
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: