U bent hier

Apéro Poëzie: Chokri Ben Chikha, Anne Vegter en meer

Gedichtendag, aan het begin van de Poëzieweek, is het ideale moment om je te laten inpakken door verzen en gedichten. Chokri Ben Chikha nodigt zijn favoriete dichter en een jonge debutant uit. Ze vertellen honderduit over de poëzie in hun leven.

Chokri Ben Chikha is acteur, regisseur en artistiek leider van de internationale performancegroep Action Zoo Humain. Hij verklapt welke rol poëzie speelt in zijn leven en nodigt een dichter uit die hij bewondert.

Die dichter is Anne Vegter. Haar omstandig bekroonde oeuvre omvat poëzie, proza, toneel en kinderboeken. Van 2013 tot 2017 was de Nederlandse Dichter des Vaderlands. Ze was de eerste vrouw die dit ereambt van Ambassadeur voor de Vaderlandse poëzie voor haar rekening nam.

Debutant Arno Van Vlierberghe leest voor uit zijn bejubelde bundel 'Vloekschrift' en illustrator Korneel Detailleur zorgt voor beelden bij de poëzie. Songwriter Eva van Manen neemt de muzikale intermezzo's voor haar rekening.

Leidt de verzen en gesprekken in goede banen: Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant.

Apéro Poëzie is een samenwerking tussen het Poëziecentrum, deAuteurs en Muntpunt, met steun van Literatuur Vlaanderen.

30 jan, 2020 19:00   tot   20:30
Muntpunt
Munt 6
1000, Brussel
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres:

Deel met vrienden, familie en collega's...

Help ons en informeer uw vrienden, collega's en volgers over onze pagina: Apéro Poëzie: Chokri Ben Chikha, Anne Vegter en meer


U kunt ook de link hieronder delen via een mail of op uw website.
https://icontact.muntpunt.be/civicrm/event/info?id=35663&reset=1