U bent hier

Literaire avond: DRIEMAN

Dit evenement is jammer genoeg volzet. Je kan je wel inschrijven voor de wachtlijst. Je krijgt een verwittiging zodra er een plaats vrijkomt.
Wide Vercnocke stelt zijn nieuwe strip voor. Met Jeroen Olyslaegers, Shamisa Debroey en Stoomboot.

DRIEMAN is het verhaal van een man die uit 3 mannen bestaat: zijn grootvader, zijn vader en zichzelf. Grootvader Ferdinand Vercnocke werd na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf omdat hij als dichter zijn poëzie ten dienste had gesteld van de bezetter. Na 5 jaar kwam hij vrij. 20 jaar later kreeg hij eerherstel. Over dat verleden werd in de familie weinig gepraat.

Meer dan 25 jaar later achtte vader Bout Vercnocke de tijd rijp om via het familiearchief en de huidige stand van het historisch onderzoek alsnog te proberen de waarheid over dit verleden te achterhalen en bloot te leggen. Hierdoor raakte zoon Wide geïntrigeerd. Hij voelde de noodzaak om op zijn manier op zoek te gaan naar antwoorden.

De geboorte van DRIEMAN volgt na 5 jaar van intense contacten tussen vader en zoon, waarin beiden niet alleen geconfronteerd werden met dit verleden, maar ook en vooral met zichzelf en hun eigen relatie tot elkaar. Gelijke delen autobiografie en magisch-realisme maken van DRIEMAN een graphic novel zonder weerga.

Op deze feestelijk boeklancering gaat Annelies Moons (Radio 1) in gesprek met Wide Vercnocke en een paar interessante gasten: schrijver en opiniemaker Jeroen Olyslaegers en striptekenaar Shamisa Debroey. Singer-songwriter Stoomboot zorgt met zijn "kleine liedjes in het Nederlands" voor het muzikale intermezzo. Verwacht je aan openhartige bekentenissen en een overdosis beeld, muziek en literatuur.

in samenwerking met Bries

28 feb, 2020 20:00   tot   22:00
Muntpunt
Munt 6
1000, Brussel
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres:

Deel met vrienden, familie en collega's...

Help ons en informeer uw vrienden, collega's en volgers over onze pagina: Literaire avond: DRIEMAN


U kunt ook de link hieronder delen via een mail of op uw website.
https://icontact.muntpunt.be/civicrm/event/info?id=36433&reset=1