Boekbabbel: Het verhaal van William (Elisabeth Strout)

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens.

Lucy Barton woont in New York, is een succesvol schrijfster en moeder van twee volwassen dochters. Na het overlijden van haar tweede echtgenoot blikt ze terug op de moeilijke periode met haar eerste man, William. Hij is altijd een raadsel voor haar geweest en ze heeft hem ooit met goede reden verlaten. Toch hebben ze sinds hun scheiding een hechte, vriendschappelijke band opgebouwd. Het verbaast Lucy dan ook niet dat William haar vraagt om samen een familiegeheim te onderzoeken dat hij recent ontdekte. Een geheim dat een geheel nieuw licht werpt op alles wat William meende te weten over de mensen die hem het meest na staan, en onvermijdelijk ook over hemzelf.

Dit boek is een vervolg op ‘Ik heet Lucy Barton’, waarin William een bijfiguur was. Je kan beide boeken perfect apart lezen, maar het loont ook om de onderlinge verbanden te ontdekken.  

In de pers
‘Je kindertijd blijft altijd aan je plakken.’ (**** De Morgen)

Over de auteur
Elizabeth Strout (VS, 1956) schrijft literaire fictie en ontving voor het eerst internationale aandacht met haar derde roman ‘Olive Kitteridge’ (2008). Deze bestseller ontving de Pulitzer Prize voor fictie en kreeg een tweede leven als miniserie.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?
Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

 

Opgelet! Na maanden van online sessies vindt Boekbabbel opnieuw plaats in de bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je erbij wil zijn, schrijf je dan zeker vooraf in. Online meedoen kan ook. Stuur een mailtje naar info@muntpunt.be voor de link naar de videochat.

Datum
24 Juni 2022 10:00 tot 12:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: