Te Gek voor woorden: Auteurs vertellen - GEANNULEERD

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
Ann De Craemer, Jos Dröes, Evi Verbeke en Wim Opbrouck schreven over geestelijke gezondheidszorg vanuit een humaan perspectief. Met muzikale omkadering door Wim Opbrouck & Les Narrateurs @KAOS Poetry.

Deze activiteit wordt geannuleerd wegens ziekte. Wie zich inschreef wordt gecontacteerd via mail. We kijken uit naar een nieuwe datum en mikken op eind januari 2023. 

Peter Dierinck gaat in gesprek met vier auteurs die schreven over geestelijke gezondheidszorg vanuit een humaan perspectief. Ze leggen elk op hun eigen, unieke manier nadruk op de kracht van verbinding tussen hulpverleners, patiënten, familie, mantelzorgers en burgers. Wim Opbrouck en Les Narrateurs zorgen voor de muzikale omkadering. 

16:00 - 18:00: Ann De Craemer en Jos Dröes

Ann De Craemer beschrijft in ‘Hersenorkaan’ de depressie waarmee ze in 2017 worstelde. Daarmee wil ze de ziekte meer bespreekbaar maken en het taboe erover verkleinen. Het resultaat is een beklijvende, poëtische evocatie van de weg terug naar boven. Wrang maar ook humoristisch verhaalt De Craemer over haar angsten en de surreële strijd met een ekster die een jaar lang als een schaduw boven haar hangt. Gelukkig zijn er de drang tot fotograferen die haar naar buiten lokt en de helende krachten van vriendschap en de zee. 

Jos Dröes schetst in ‘Ruimte maken voor herstel’ zijn persoonlijke ontwikkeling als psychiater in de langdurende zorg. Rehabilitatie en herstel helpen hem ontsnappen aan het stijve, natuurwetenschappelijke kader van de medische psychiatrie. Volgens hem verdienden persoonlijke beleving en persoonlijk contact een plaats in professioneel denken.  

19:00 - 21:00: Evi Verbeke en Wim Opbrouck

Psychiatrie op drift’ van Evi Verbeke (doctor in de klinische psychologie) wil het debat over wantoestanden in de psychiatrie verdiepen voorbij anekdotiek. Ze reikt nieuwe inzichten aan over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende en stappen naar verandering. Een werk over macht, ethiek en verzet. 

Acteur, muzikant, televisiemaker en tekenaar Wim Opbrouck schreef de novelle ‘Hij wist het niet meer’ in opdracht van Te Gek!?. Daarvoor kroop hij in het hoofd van een gevierde theateracteur die een black-out krijgt tijdens de première van een nieuwe voorstelling. Zijn gedachten raken in vrije val en hij zinkt weg in de onmetelijkheid van zijn geheugen. Oog in oog met een volle zaal probeert hij zich te herstellen.

Praktisch
Schrijf je apart in voor elk tijdsblok dat je wenst bij te wonen: 16:00 - 18:00 en/of 19:00 - 21:00.

Te Gek voor Woorden
Muntpunt brengt geestelijke gezondheid onder de aandacht in samenwerking met Bond zonder NaamTe Gek!? en KAOS

Te Gek!? maakt geestelijke gezondheid al vele jaren bespreekbaar in Vlaanderen en zet in op een humane geestelijke gezondheidszorg via tal van uitgerolde activiteiten en nieuwe methodieken. 

Les Narrateurs @KAOS Poetry is een spontaan ontstane formatie van performers en muzikanten die op één of andere manier affiniteit hebben met psychische kwetsbaarheid. Met liefde voor het woord en een oor voor inventieve klanken proberen zij hieraan echo te geven. Met Piero Bisello, Fabienne Dragonetti, Nick Jordens, Alexander Schillewaert, Jan Soenen, Erik Thys & Thomas van Walle.

Omruilvoordeel
Ruil 5 Paspartoe- of UiTPASpunten voor een gratis drankje!

Datum
16 November 2022 16:00 tot 18:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres:
Prijs
Standaardtarief € 5,00
Paspartoe met kansentarief (toon je Paspartoe aan de kassa) € 2,00