Boekbabbel: Wij drieën (Julia Blackburn)

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Wij drieën

'Wij drieën' is het verhaal van dochter Julia, vader Thomas en moeder Rosalie. Thomas is een dichter en een alcoholist, Rosalie een flirtzieke kunstenares. Rosalie beschouwt haar dochter als haar vertrouwelinge, maar dat verandert wanneer ze van Thomas scheidt en huurders in huis neemt. Altijd zijn het mannen, altijd mogelijke sekspartners. Wanneer een van de huurders een affaire krijgt met Julia, lijkt de relatie tussen moeder en dochter voorgoed verstoord.

In het voorjaar van 1999 verneemt Rosalie dat ze aan leukemie lijdt. Ze besluit haar laatste levensjaar met haar dochter door te brengen. Eindelijk zijn ze in staat elkaar de waarheid te vertellen.

Een pijnlijk eerlijk, maar ook hoopgevend boek over een verloren jeugd, dat erin slaagt om ondanks de zware thema's vaak een lichte, geestige toon aan te houden.

In de pers
"Ondanks alle miserie is Wij drieen nooit beknellend of troosteloos. Blackburn koos voor een groteske komedie." - Kathy Mathys in De Standaard

Over de auteur
De Britse auteur Julia Blackburn (1948) is met 'The Three of Us' (2009) niet aan haar proefstuk toe. Ze schreef reeds meerdere fictie- en non-fictiewerken. Haar eigen problematische jeugd was de grondstof voor deze autobiografische roman, waarmee ze de J.R. Ackerly Award won. 

Datum
14 oktober 2022 van 10:00 naar 12:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: