Boekbabbel: Terug naar Neerpelt (Lieve Joris) - VOLZET

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar Neerpelt, waar zij opgroeide in een woelig gezin van negen. Als kind trekt ze naar haar grootmoeder, als puber raakt ze in de ban van haar artistiek begaafde oudste broer. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk.

Uit deze familiegeschiedenis stijgt behalve een tijdsbeeld ook het verhaal op van een dorpsmeisje dat, dwars tegen haar lotsbestemming in, haar weg vindt naar het schrijverschap.

In de pers

'Ik benijd de mensen niet die reizen en thuiskomen in een leeg huis'. - Lieve Joris in een interview met De Volkskrant over 'Terug naar Neerpelt'

Over de auteur

Lieve Joris (1953) is een Vlaamse auteur die vooral reisverhalen publiceerde, waaronder 'De Golf' (1986), 'Het uur van de rebellen' (2006) en 'Op de vleugels van de draak' (2013). Ze ontving reeds meerdere literaire prijzen en onderschijdingen. Naast romans schreef ze ook journalistieke artikels (o.a. voor de Haagse Post en NRC). 'Terug naar Neerpelt' kwam uit in 2018.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?

Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

Opgelet: Boekbabbel is op dit moment volzet. Inschrijven kan momenteel enkel op de wachtlijst voor nieuwe deelnemers. 
Heb je in het verleden al eens deelgenomen aan deze leesclub? Dan word je persoonlijk via mail uitgenodigd.

Datum
21 april 2023 van 10:00 naar 12:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: