Boekbabbel: Vissen voor de keizer (Didier Decoin) - VOLZET

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Japan, rond het jaar 1000. Shimae, een bescheiden dorpje aan de oevers van de rivier de Kusagawa, herbergt een talent: het is de thuisbasis van visser Katsuro, een meester in het vangen van de mooiste karpers. Elk jaar brengt hij de vissen naar de keizerlijke hoofdstad waar ze de vijvers opsieren. Als Katsuro verdrinkt, besluit zijn jonge weduwe, de timide en delicate Miyuki, de lange en gevaarlijke reis in zijn plaats te maken. 

Vissen voor de keizer is een poëtische avonturenroman, met schitterende beschrijvingen van het middeleeuwse Japan en een prachtige filosofische beschouwing over waar het hart ons toe kan bewegen.

In de pers

'Ook een buurman met een vijver vol koikarpers? Lees Vissen voor de keizer, vergaap u aan de zinnenstrelende alinea's van Didier Decoin en imponeer de buur met uw kennis van de Japanse traditie.' - Knack

Over de auteur

Didier Decoin (Frankrijk, 1945) begon zijn carrière als journalist (France-Soir, Le Figaro). In 1965 debuteerde hij als schrijver met 'Le Procès à l'Amour'. Naast zo'n 20 romans creëerde hij ook scenario's voor film en televisie. Decoin won de Prix Goncourt voor zijn schrijverwerk. 
 

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?

Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

Opgelet: Boekbabbel is op dit moment volzet. Inschrijven kan momenteel enkel op de wachtlijst voor nieuwe deelnemers. 
Heb je in het verleden al eens deelgenomen aan deze leesclub? Dan word je persoonlijk via mail uitgenodigd.

Datum
26 mei 2023 van 10:00 naar 12:00
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: