Boekvoorstelling: Kleine wereld (Mattijs Deraedt)

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
Mattijs Deraedt gaat met zijn tweede dichtbundel op een poëtische reis door zijn directe omgeving. Hij gaat in gesprek met Janna Reinsma en brengt enkele gedichten tot leven. Schrijver en performer Hans Depelchin draagt zijn favoriete gedicht uit 'Kleine wereld' voor en brengt ook werk uit zijn eigen bundel 'Spanriem'.

Snijd het kroontje van de stad en kijk
naar binnen, recht in dat rode klokhuis.
Wie woont daar tussen pilaren van vruchtvlees?
Wie zingt een lied en wie roept je naam?

Welkom. Eerst je vingertoppen over de daktuin,
dan je arm en je hele lijf. Je ligt nu in het midden
van de vergeetplaats en kinderen suizen voorbij.

In 'Kleine wereld' volg je Mattijs Deraedt op een poëtische reis door zijn directe omgeving. Hij graaft naar de onzichtbare lagen onder de dingen en ontdekt dat er in het alledaagse mysteries schuilgaan. Op een zintuiglijke manier reflecteert hij over de relatie tussen mens en dier, de voedingsindustrie en leven in de stad. In een taal die mag zingen en kronkelen laat hij verleden en heden in elkaar overvloeien en toont hij dat er in het kleine vaak iets groots te wachten ligt.

Programma
Mattijs gaat in gesprek met schrijfster en interviewster Janna Reinsma en brengt gedichten uit de bundel. Schrijver en performer Hans Depelchin draagt zijn favoriete gedicht uit 'Kleine wereld' voor en brengt ook werk uit zijn eigen bundel 'Spanriem' (2022). Geïnteresseerden kunnen de dichtbundel kopen en laten signeren onder het genot van een glas. 

Over de auteur
Mattijs Deraedt (1993) is dichter en poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift 'Kluger Hans'. Zijn debuutbundel 'De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan' (2020) stond op de shortlist van De Grote Poëzieprijs 2021.

Praktisch
Ingang aan zijkant gebouw (Schildknaapstraat 26).

Datum
31 maart 2023 van 20:00 naar 21:30
Locatie
Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000
België
Contact
Telefoon: 02 278 11 11
E-mailadres: